Kávové perníčky

Sváteční recept na výtečné perníčky, které obsahují vařenou kávu a mandlový pudink.


4.885x
60 min

Postup přípravy

Hladkou mouku, mandlový pudinkový prášek, prášek do pečiva a utlučené koření (fenykl, hřebíček, skořice a nové koření - z každého po špetce) prosejeme přes sítko.

Celá vejce utřeme s cukrem do pěny, vmícháme rozpuštěné máslo a postupně střídavě po lžících zamícháme 4 lžíce uvařené dobré černé kávy a směs s moukou.
Vypracujeme těsto jako na cukroví, rozválíme ho asi na 4 mm silný plát a vykrajujeme tvary.

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Můžeme je potřít rozšlehaným vejcem, ale u těchto perníčků to není nutné. Upečené a vychladlé perníčky zdobíme polevou podle chuti a vlastní fantazie.

Kávové perníčky podáváme jako delikátní sladkost k různým svátečním příležitostem.
user-icon

autor veraricna


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávové perníčky

Zpět na recept