Kávová zmrzlina

Tento dezert v italském stylu chutná, jako by obsahoval samou smetanu. Použijte espreso nebo překapávanou kávu.


3.162x
60 min

Postup přípravy

Čokoládu nastrouháme a odložíme. Sýr ricotta, jogurt a cukr rozmixujeme na hladkou kaši, dáme do misky a smícháme s kávou, skořicí, vanilkovým extraktem a nastrouhanou čokoládou.

Hmotu upravíme do nádoby, kterou je možno uložit do mrazničky, a mrazíme 1 a 1/2 hodiny. Potom ji vyjmeme, dáme do misky a důkladně ušleháme. Vrátíme do nádoby a znovu dáme na 1 a 1/2 hodiny do mrazničky.

Uvedený postup šlehání a mrazení ještě jednou zopakujeme. Hotovou zmrzlinu upravíme do misek, ozdobíme hoblinkami čokolády a podáváme.

Můžeme ji také 15 minut před podáváním přenést do chladničky a nechat mírně změknout.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kávová zmrzlina

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.