Trochu pracné, ale moc dobré cukroví pro všechny příležitosti.
Hodnocení
3.5
/ 5 (8x)
Doba přípravy
75 min
Ingredience
Ostatní
Máslo28 dkg
Čokoláda na vaření2 ks
Cukr moučka18 dkg
Marcipán
Skořice mletá2 špetky
Hladká mouka 36 dkg
Kakaový prášek2 lžíce
Strouhané oříšky14 dkg
Zelený strouhaný kokos podle potřeby
Ztužený tuk 100%16 dkg
Postup přípravy
Ze surovin zpracujeme těsto, které si na vále vyválíme a vykrojíme si kolečka velké tak, aby těsto vešlo do formiček na ořechy.
Cukroví dáme upéct. Upečené je necháme vychladit a pak vyklopíme. Potom každou ořechovou skořápku potřeme pomocí štětečku čokoládovou polevou a hned je obalíme v zeleným strouhaném kokosu.
Nachystáme si všechny potřené skořápky na vál. Zdobícím sáčkem dáme do každé trochu oblíbeného máslového krému. Potom do jedné dáme kuličku z marcipánu, může být i falešný. Druhou kuličkou přiklopíme a dáváme do papírových košíčků.
Ořechy, mletý cukr,hladká mouka, máslo nebo margarín na pečení,kakao a skořici zpracujeme na těsto, které naplníme do formiček na ořechy, které upečeme. Potřeme čokoládovou polevou umíchanou ze 100% tukem. hned obalíme v zeleným kokosu.Do každé půlky ořechu dáme krém a do jedné z nich dáme kuličku a druhou půlkou přiklopíme a tak vznikne celý kaštan.