Karlštejnské toasty

Tentokráte toasty připravované vinaři.


3.049x
30 min

Postup přípravy

Plátky veky o tloušťce asi 1 cm uprostřed vydlabeme a na krátkou dobu ponoříme do bílého vína.

Potom je rozložíme na plech a pokapeme částí rozpuštěného másla. Ementál nastrouháme. Ze strouhaného ementálu, bešamelové omáčky, žloutků, soli, papriky, pepře a zelené petrželky vytvoříme hustou hmotu, kterou dáme na vydlabané plátky veky.

Vše pokapeme zbylým máslem a v horké troubě zapečeme.

Karlštejnské toasty podáváme teplé se sklenkou dobrého vína.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karlštejnské toasty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.