Rýži propláchneme pod studenou vodou. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Česnek oloupeme.
Dno hrnce potřeme olivovým olejem, vsypeme rýži, přidáme kostku bujonu, trochu vegety, kari a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad rýží. Toto množství se do rýže vsákne. Pod pokličkou uvaříme jasmínovou rýži doměkka (asi 20 minut).
Mezitím si nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vsypeme papriku, promícháme a okořeníme pepřem. Vmícháme kukuřici a odstavíme. Vmícháme prolisovaný česnek. Česneku nedáváme moc, je jen pro vůni.
Rýži se zeleninovou směsí promícháme a podle chuti dopepříme. Kari zeleninové rizoto ihned rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod, ale i přílohu k masu.