Kari zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto z jasmínové rýže je po pár minutách přípravy na stole.


4.517x
30 min
2×

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
1-2 lžičkyvegeta
1 lžičkakari
1-2 lžíceolivový olej
1-2 ksžlutá paprika
1 plechovkasterilovaná kukuřice
1 kostkabylinkový bujon
2 hrnkyjasmínová rýže

podle chuti

mletý černý pepř

Postup přípravy

Rýži propláchneme pod studenou vodou. Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Kukuřici slijeme. Česnek oloupeme.

Dno hrnce potřeme olivovým olejem, vsypeme rýži, přidáme kostku bujonu, trochu vegety, kari a zalijeme vodou tak, aby byla asi 2 cm nad rýží. Toto množství se do rýže vsákne. Pod pokličkou uvaříme jasmínovou rýži doměkka (asi 20 minut).

Mezitím si nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji. Vsypeme papriku, promícháme a okořeníme pepřem. Vmícháme kukuřici a odstavíme. Vmícháme prolisovaný česnek. Česneku nedáváme moc, je jen pro vůni.

Rýži se zeleninovou směsí promícháme a podle chuti dopepříme. Kari zeleninové rizoto ihned rozdělíme na talíře a podáváme jako hlavní chod, ale i přílohu k masu.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari zeleninové rizoto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká