Vaření.czReceptyKari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem

Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem

V povánočním období mne vždy chytí mánie, že bych měla omezit maso a nepřejídat se. Tak jsem jako obvykle naběhla do obchodu se zdravou výživou a koupila to, co se mi zdálo nejvhodnější. Kombinace se podařila a zde je můj recept.


0.00x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
0.5 kscuketa
2 lžičkyzázvor
1 ksšalotka
1 lžičkakurkuma
0.5 plechovkycizrna
0.5 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkařímský kmín
1 lžičkamletý koriandr
2 hrstělistový špenát
1 lžičkakajenský pepř
1 plechovkakokosové mléko
1 baleníuzené tofu

podle chuti

sůl
pepř
limetková šťáva
sezamová semínka

podle potřeby

kuřecí vývar
rýžové nudle

Postup přípravy

Na másle (nejlépe ghí) osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, je tak akorát asi za 2 minuty. Přihodíme zázvor, po zamíchání také česnek a začneme přidávat koření. Vše zalijeme kuřecím vývarem (v krajním případě vodou) a necháme 10 minut převařit. Vhodíme cizrnu, na kousky nakrájené uzené tofu a cuketu (možno nahradit lilkem). Vody by mělo být v hrnci tolik, aby byla zelenina s tofu ponořená.  Ke směsi přilijeme kokosové mléko a vaříme opět dalších 10 minut. Poté kari s uzeným tofu a cizrnou odstavíme, přidáme špenát, smetanu a dobře promícháme.  Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem podáváme s rýžovými nudlemi - volíme tenké, které připravíme podle návodu na obalu. Na talíři kari doplníme limetkovou šťávou, sezamem a hrstí koriandu nasekaného najemno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Thajská
Kuchařky
Vaření

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena