Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem

V povánočním období mne vždy chytí mánie, že bych měla omezit maso a nepřejídat se. Tak jsem jako obvykle naběhla do obchodu se zdravou výživou a koupila to, co se mi zdálo nejvhodnější. Kombinace se podařila a zde je můj recept.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Na másle (nejlépe ghí) osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku, je tak akorát asi za 2 minuty. Přihodíme zázvor, po zamíchání také česnek a začneme přidávat koření. Vše zalijeme kuřecím vývarem (v krajním případě vodou) a necháme 10 minut převařit. Vhodíme cizrnu, na kousky nakrájené uzené tofu a cuketu (možno nahradit lilkem). Vody by mělo být v hrnci tolik, aby byla zelenina s tofu ponořená. 

Ke směsi přilijeme kokosové mléko a vaříme opět dalších 10 minut. Poté kari s uzeným tofu a cizrnou odstavíme, přidáme špenát, smetanu a dobře promícháme. 

Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem podáváme s rýžovými nudlemi - volíme tenké, které připravíme podle návodu na obalu. Na talíři kari doplníme limetkovou šťávou, sezamem a hrstí koriandu nasekaného najemno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari s uzeným tofu, cizrnou a špenátem

Zpět na recept