Kari Davida Listera

Recept na pikantní a velice chutné jídlo. Převzato ze severu www.cervenytrpaslik.cz


4.816x
15 min
2×

Ingredience

1 lžičkacukr
4 kspórek
1 dlpivo
0.3 lžičkyglutasol
2 lžícesójová omáčka
3 lžíceolej na smažení
300 gkuřecí maso
1 dlhovězí vývar
2 lžičkyindické kari

Postup přípravy

Maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky a zalijeme sójovou omáčkou. Zatímco maso odpočívá v misce a přejímá kořeněnou chuť sójového extraktu, nakrájíme šikmo po délce pórek na dlouhé nudličky. Potom rozehřejeme pánev, přidáme olej a do horkého oleje vložíme maso. Smažíme na prudkém ohni a stále mícháme. Asi za 5 minut se voda, kterou maso vypustilo, téměř vypaří. Pak přidáme kari koření, cukr a vzápětí pórek. Až jakoby začne vadnout, ale bude stále ještě zelený, blížíme se k závěru přípravy. Jídlo dochutíme glutasolem, zakápneme alkoholem, přelijeme sběračkou vývaru, promícháme a hned podáváme. Pokud Vám smažení zabralo 8 - 10 minut, bude maso šťavnaté a pórek svěže zelený. Kari Davida Listera podáváme nejlépe s rýží.
user-icon

autor Sajmí


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kari Davida Listera

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Indická

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena