Karbenátky z vepřového srdce

Snad všichni máme radi karbenátky. Z vnitřností jsou taky chutné.


4.38x
90 min

Postup přípravy

Srdce očistíme a umyjeme. Do hrnce s vodou dáme povařit očištěné srdce. Když je srdce uvařené necháme ho vychladnout.

Housku si namočíme v mléce a hned vymačkáme. Srdce spolu se slaninou, houskou a cibulí pomeleme na masovém strojku. Ke směsi přidáme ještě vejce, mleté černé koření, majoránku a strouhanku.

Vše dobře promícháme a formujeme karbenátky, které pak obalíme ve strouhance.

V pánvi rozpálíme olej a karbenátky pomalu smažíme.

Podáváme s vařenými brambory a zeleninovou oblohou.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karbenátky z vepřového srdce

Zpět na recept