Karamelový cheesecake

Dezert, který nikdy nezklame! Krémový cheesecake s karamelovou chutí. Stačí malinkatý kousek, je velmi sytý.


5.05x
75 min

Postup přípravy

Připravíme si korpus. Sušenky důkladně rozdrtíme, nebo rozmixujeme. Přidáme změklé máslo, rum a propracujeme. Kulatou dortovou formu s odnímatelným okrajem vyložíme pečícím papírem, sušenkový základ vsypeme na dno a důkladně napěchujeme do formy. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a 10 minut zapékáme. Poté formu vyjmeme a korpus necháme zcela vychladnout.

Mezitím si připravíme krém z mascarpone. Sýr vyklopíme do mísy, přidáme cukr, zakysanou smetanu, rum, hladkou mouku, vejce a důkladně vyšleháme. Krém naneseme na vychladlý korpus a uhladíme. Takto připravený cheesecake vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10 minut. Poté teplotu snížíme na 120 °C a pečeme dalších 35 - 40 minut.

Upečený cheesecake necháme v troubě dojít a zcela vychladnout (dvířka trouby necháme částečně pootevřená). Po vychladnutí formu opatrně projedeme po okrajích nožem a okraj formy odstraníme. Cheesecake uložíme do chladu.

Připravíme si karamel. Na silnostěnnou pánev vsypeme cukr a za stálého míchání necháme cukr zcela rozpustit. Poté opatrně přilijeme horkou smetanu a za stálého míchání a na mírném ohni prohříváme, dokud není karamel krásně hladký. Chce to trochu trpělivosti. Hotový karamel necháme z části vychladnout.

Karamelem přeléváme hotový cheesecake a podle vlastní fantazie dozdobíme.

Karamelový cheesecake krájíme na porce a podáváme jako výborný dezert.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelový cheesecake

Zpět na recept