Cheesecake s ovocem

Recept na cheesecake se smetanovou polevou a ovocem.


4.47x
45 min

Postup přípravy

Na těsto nadrtíme válečkem nebo v mixéru sušenky (BeBe, máslové apod., kdo jaké má rád), přidáme rozpuštěné máslo a podle chuti skořici.

Dortovou pečící formu na dně vyložíme pečícím papírem a celou (i s papírem) vymažeme máslem. Sušenkovou směs lžící vtlačíme na dno formy a dáme do ledničky. Je lepší použít větší formu a mít cheesecake nižší. Doporučuji dvoudílnou rozevírací dortovou formu.

Na náplň smícháme smetanový sýr Philadelphia s vejci, smetanou, cukrem vanilkovým cukrem a hladkou moukou. Podle chuti přidáme citronovou šťávu. Pro levnější verzi dortu můžeme požít smetanový sýr Philadelphii napůl se sýrem Lučina. Pokud máte raději sladší dorty, klidně dáme do směsi více cukru.

Smetanovou směs nalijeme na sušenkový korpus a dáme do trouby předehřáté na 170 °C (150 °C horkovzduch) a pečeme 40 - 50 minut. Poté troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme pozvolna chladnout dvě hodiny.

Upečený dort necháme vychladnout. Cheesecake můžeme podávat takhle, nebo na něj podle chuti připravit smetanovo-ovocnou, ovocnou nebo čokoládovou polevu.

Na polevu smícháme zakysanou smetanu s ovocem, které máme rádi. Je lepší použít kyselejší a výraznější ovoce, aby nám dort osvěžilo. Ozkoušené mám brusinky, červený rybíz, ostružiny, citronovou šťávu a kůru nebo borůvky. Volba ovoce je ale jenom na nás. Do polevy můžeme přidat cukr, čokoládu či oříšky.

Vychlazený dort polijeme smetanou s ovocem a dáme na 8 hodin ztuhnout do ledničky. Otevřeme formu, vyjmeme dort, posypeme mandlovými plátky a čokoládovými hoblinkami.

Cheesecake s ovocem podáváme vychlazený jako delikátní zákusek k různým příležitostem.
user-icon

autor Barča


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Cheesecake s ovocem

Zpět na recept