Slaný cheesecake s oříšky

Cheesecake se už i u nás probojoval mezi nejoblíbenější dezerty. Ne každému ale vyhovuje jeho výrazně sladká chuť. Tato slaná variace je stejně jemná a vláčná jako originál, ale uspokojí i ty, kdo sladké zrovna nemusejí.


4.816x
30 min

Postup přípravy

Toustový chleba opečte v toasteru nebo na sucho na pánvi a pak jej několika pulsy rozmixujte v kuchyňském robotu. Přidejte máslo a utřený česnek.

Dortovou formu (24 cm) vyložte pečicím papírem a na dno vmačkejte chlebovou hmotu.

Želatinu namočte do studené vody, nechejte několik minut nabobtnat a pak vodu vymačkejte.

Přidejte horkou smetanu, aby se želatina rozpustila.

Sýry prošlehejte s želatinou a smetanou do hladka, přidejte sůl a pepř. Jemně nasekejte celer, oříšky a pistácie a přidejte k směsi. Důkladně promíchejte.

Sýrovou směs vlijte na vychladlý chlebový korpus a dejte asi na 4 hodiny chladit.

Tip: Do sýrového základu můžete libovolně míchat bylinky nebo olivy. K tomuto koláči je výborné bílé víno.


Chléb v hlavní roli
Zdroj:
Chléb v hlavní roli, vydal Smart Press, 2010

Kuchařka pro všechny, protože chléb chutná každému.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Slaný cheesecake s oříšky

Zpět na recept