Karamelová smetanová poleva

Domácí poleva vhodná na palačinky, poháry a různé dezerty.


4.554x
25 min
3×

Postup přípravy

Do rendlíku nasypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat na světle hnědou barvu. Pozor, abychom ho nepřipálili.

Když se cukr úplně rozpustí a nejsou v něm hrudky, vmícháme smetanu. V tomto okamžiku začne poleva pěnit, prskat a srazí se na hroudu. Ta se ale během dalšího míchání rozpustí na hladký krém.

Karamelovou smetanovou polevu necháme vychladnout a dál používáme podle vlastního uvážení. V lednici vydrží karamelová poleva minimálně týden.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová smetanová poleva

Zpět na recept