Vaření.czReceptyKaramelová smetanová poleva

Karamelová smetanová poleva

Domácí poleva vhodná na palačinky, poháry a různé dezerty.


4.554x
25 min
3×

Postup přípravy

Do rendlíku nasypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat na světle hnědou barvu. Pozor, abychom ho nepřipálili. Když se cukr úplně rozpustí a nejsou v něm hrudky, vmícháme smetanu. V tomto okamžiku začne poleva pěnit, prskat a srazí se na hroudu. Ta se ale během dalšího míchání rozpustí na hladký krém. Karamelovou smetanovou polevu necháme vychladnout a dál používáme podle vlastního uvážení. V lednici vydrží karamelová poleva minimálně týden.
user-icon

autor máma


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Karamelová smetanová poleva

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena