Kapustový závin

Jednoduchý, přesto ne příliš známý recept závin z palačinek, mletého masa a kapusty.


3.0148x
60 min

Postup přípravy

Z mouky, soli, mléka a vejce připravíme lité těsto a z něho na másle smažíme tenké omelety. Kapustu uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Větší listy oddělíme, zbytek kapusty umeleme. Maso podusíme na cibuli a vložíme zpět do šťávy, kterou zaprášíme moukou a podusíme. Přidáme mletou kapustu, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme. Na vymaštěný plech klademe kapustové listy a potíráme polovinou vzniklé hmoty. Vše poklademe omeletami, na které dáme druhou část kapustové hmoty. Obvyklým způsobem potom stočíme závin, uchytíme nití a upečeme. Kapustový závin podáváme teplý, nakrájený na řezy. Chutná ale i výtečně zastudena.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapustový závin

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena