Kapustový závin

Jednoduchý, přesto ne příliš známý recept závin z palačinek, mletého masa a kapusty.


3.0148x
60 min

Postup přípravy

Z mouky, soli, mléka a vejce připravíme lité těsto a z něho na másle smažíme tenké omelety.

Kapustu uvaříme ve slané vodě do poloměkka. Větší listy oddělíme, zbytek kapusty umeleme. Maso podusíme na cibuli a vložíme zpět do šťávy, kterou zaprášíme moukou a podusíme. Přidáme mletou kapustu, vejce, pepř, sůl a vše dobře promícháme.

Na vymaštěný plech klademe kapustové listy a potíráme polovinou vzniklé hmoty. Vše poklademe omeletami, na které dáme druhou část kapustové hmoty. Obvyklým způsobem potom stočíme závin, uchytíme nití a upečeme.

Kapustový závin podáváme teplý, nakrájený na řezy. Chutná ale i výtečně zastudena.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustový závin

Zpět na recept