Kapustové závitky

Kapustové závitky plněné kořením a rýží.


4.611x
75 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
0.5 lžičkyskořice
4 lžícerozinky
8 listůkapusta
2 lžícesekaná petrželka
100-200 mlzeleninový vývar
2 lžícemandlové lupínky
1 svazekjarní cibulka
1 lžíceřímský kmín
3 lžícerajský protlak
300 gvařená rýže

na potření

olej

omáčka

sůl
1 lžícemajoránka
mletý bílý pepř
1 kelímekbílý jogurt (větší)
1 lžíceřímský drcený kmín

Postup přípravy

Kapustové listy spaříme horkou vodou a krátce blanšírujeme do změknutí. Necháme okapat a vyřízneme tuhá žebra. Na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou jarní cibulku i utřený česnek. Přidáme protlak, rozinky, mandle, kmín, skořici, petrželku a rýži. Vše promícháme. Prohřejeme a poté necháme vychladnout. Na kapustové listy rozdělíme náplň a svineme do balíčku tak, aby náplň něměla kudy ven, můžeme si pomoci nití. Závitky naskládáme do olejem vytřeného pekáčku spojem dolů, podlijeme trochou vývaru a v předehřáté troubě pečeme 25 - 30 minut na 190 °C. Během pečení přeléváme výpekem, případně vývar ještě dolejeme. Jogurt smícháme s kmínem, mátou a podle chuti i přisolíme a opepříme. Necháme při pokojové teplotě koření rozložit. Kapustové závitky rozdělíme na talíře a přeléváme jogurtovou omáčkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena