Jednoduché kapustové krokety jsou vhodné ve všední den k večeři.
Hodnocení
3.1
/ 5 (62x)
Doba přípravy
20 min
Ingredience
sůl
2 ks
vejce
strouhanka
majoránka
mletý pepř
150 g
uzené maso
100 g
tvrdý sýr
tuk na smažení
0.5 ks
větší hlávka kapusty
na obalení
strouhanka
Postup přípravy
Kapustové listy oddělíme, omyjeme a ve vroucí vodě spaříme asi 2 minuty. Po vychladnutí odstraníme košťály.
Kapustu, uzené i sýr umeleme na masovém strojku, osolíme, okořeníme dle chuti, přidáme vejce a pouze tolik strouhanky, aby vznikla tvárná hmota.
Z té následně tvoříme kuličky, které ještě lehce obalíme ve strouhance a zprudka smažíme v rozpáleném oleji.
Podáváme s bramborovou kaší, nebo zeleninovými saláty.