Kapustové kapsičky

Na kapustových kapsičkách plněných sýrem, šunkou, cibulí a bylinkovým máslem si zaručeně pocchohutnáte. Lehce stravitelné, jednoduché a dietní hlavní jídlo vás zasytí. Do nádivky můžete použít i své oblíbené koření.


3.0467x
120 min

Ingredience

cukr
sůl
2 ksžloutek
0.5 kscibule
1 svazečekpažitka
0.5 kskapusta
35 grajčatový protlak
pepř
25 mlbílé víno
100 gvařená šunka
30 gbylinkové máslo
130 gčerstvý sýr
50 mlbujon z kostky

Postup přípravy

Kapustu si očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Ty oblanšírujeme a necháme okapat. Oloupeme si cibuli a najemno nasekáme. Šunku jemně nakrájíme.



V misce utřeme čerstvý sýr a vaječné žloutky. Přimícháme cibuli a šunku.



Připravíme si osušené kapustové listy na plnění. Rozložíme si všechny listy a to tak, že vždy položíme dva listy na sebe. Všechny rovnoměrně naplníme je směsí ze sýra, cibule a šunky. 2/3 bylinkového másla nakrájíme na plátky a rozložíme je na náplň.

Horkou vodou opláchneme asi 10 stebélek pažitky a závitky s nimi opatrně svážeme. Stébla se snadno trhají. Pokud tedy nemáte dostatečnou trpělivost, svažte kapsičky nejdříve kuchyňskou nití a pažitku použijte jako ozdobu.



V hrnci přivedeme k varu víno nebo bujon, vložíme tam závitky, přikryjeme pokličou a vaříme na mírném ohni přibližně 30 minut.



Po uvaření závitků slijeme vývar přes síto, vmícháme do něj rajčatový protlak, ochutíme cukrem, solí a pepřem a nakonec přidáme zbylé bylinkové máslo.



Omáčku servírujeme se závitky.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustové kapsičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena