Polévka z kapusty a rýže, podávaná sypaná strouhaným sýrem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (95x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
sůl
1 lžíce
máslo
150 g
kapusta
3 lžíce
rýže
vegeta
1 kostka
hovězí bujón
na ozdobu
petrželka
4 lžíce
strouhaný sýr
Postup přípravy
Kapustu omyjeme a nakrájíme na čtverečky. Rýži přebereme a spaříme horkou vodou.
Rýži vsypeme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut. Přidáme kapustu, hovězí bujón, podle chuti vegetu a sůl a vaříme dalších 7 minut, dokud kapusta i rýže nezměknou. Nakonec vmícháme máslo.
Jemnou kapustovou polévku s rýží podáváme sypanou jemně pokrájenou petrželkou a strouhaným sýrem.