Očistíme si cibuli a česnek. Oboje nakrájíme najemno. Petržel, mrkev a celer si očistíme. Nakrájíme na kostičky.
V hrnci (asi na 2 litry) si rozehřejeme olej. Nasypeme do hrnce cibulku a chvilku za stálého mícháme zpěníme. Přidáme česnek a jen krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu.
Zatímco se pozvolna zelenina vaří, připravíme si kapustu. Opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na menší kousíčky. Když je zelenina téměř uvařená, dáme do hrnce bujon nebo masox, sůl, pepř a připravenou kapustu. Povaříme asi 5 minut. V hrníčku si připravíme směs vajíčka a krupici, pořádně rozmícháme a přilijeme do kapustové polévky. Až vajíčko "ztuhne" kapustová polévka je hotová.
Kapustová polévka na česneku je nejlepší teplá. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.