Kapustová polévka na česneku

Jak využít kořenovou zeleninu? Jednoduše. Do polévky.


3.1210x
60 min
1×

Postup přípravy

Očistíme si cibuli a česnek. Oboje nakrájíme najemno. Petržel, mrkev a celer si očistíme. Nakrájíme na kostičky.

V hrnci (asi na 2 litry) si rozehřejeme olej. Nasypeme do hrnce cibulku a chvilku za stálého mícháme zpěníme. Přidáme česnek a jen krátce osmahneme. Zalijeme vodou a přidáme nakrájenou zeleninu.

Zatímco se pozvolna zelenina vaří, připravíme si kapustu. Opláchneme ji studenou vodou a nakrájíme na menší kousíčky. Když je zelenina téměř uvařená, dáme do hrnce bujon nebo masox, sůl, pepř a připravenou kapustu. Povaříme asi 5 minut. V hrníčku si připravíme směs vajíčka a krupici, pořádně rozmícháme a přilijeme do kapustové polévky. Až vajíčko "ztuhne" kapustová polévka je hotová.

Kapustová polévka na česneku je nejlepší teplá. Polévku podáváme s čerstvým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustová polévka na česneku

Zpět na recept