Kapustová pečeně

Další alternativa vegetariánské stravy.


3.189x
45 min

Postup přípravy

2 vejce uvaříme natvrdo. Kapustu vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Potom ji vymačkáme, zbavíme silných žeber a umeleme na masovém strojku. Housky namočíme do mléka. Česnek oloupeme a utřeme.

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zpěníme na tuku, přidáme kapustu, česnek, vymačkané žemle, majoránku, sůl, pepř, vejce a dobře promícháme. Na mikrotenové fólii hmotu rozetřeme na placku, kterou poklademe čtvrtky nakrájených vajec uvařených natvrdo.

Hmotu opatrně zabalíme a dáme upéci na tukem vymazaný plech. Můžeme také potřít rozšlehaným bílkem.

Pečeme v horké troubě (200°C) a podléváme vodou.

Podáváme s vařeným bramborem a se zeleninovým salátem.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapustová pečeně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.