Kapusta s klobásou

V římském hrnci je úprava sice delší, ale zato bez hlídání a bez tuku. Brambory, kapusta a klobáska!


3.0691x
45 min
2×

Postup přípravy

Kapustu rozdělíme na čtvrtky, vložíme do vody s bujónem, osolíme a krátce povaříme. Potom scedíme, vymačkáme a vývar odložíme stranou. Povařenou kapustu nakrájíme, přidáme cibuli, na plátky nakrájené brambory, prolisovaný česnek, okořeníme a rozložíme do namočeného římského hrnce. Zalijeme zbylým vývarem, vložíme do trouby, nastavíme teplotu asi 200 st.a pečeme asi 30 minut. Poté naříznuté párky nebo klobásy položíme na kapustu, uzavřeme a ještě tak 15 minut pečeme.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapusta s klobásou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.