Kapří špízy

Kapr zbavený velkých kostí (filety) - výborně chutná jako grilovaný špíz! Malé kosti jsou po správném filetování při grilování zanedbatelné.


3.192x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky. Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven - drží lépe křehké rybí maso; pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli - předem špičkou nože místa pro vpich naseknout. Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu. Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě. Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.
user-icon

autor Stáňa

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapří špízy

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena