Kapří špízy

Kapr zbavený velkých kostí (filety) - výborně chutná jako grilovaný špíz! Malé kosti jsou po správném filetování při grilování zanedbatelné.


3.192x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Slaninu a kabanos nakrájíme na větší kostky.

Filety z kapra nakrájíme na úzké proužky, střídavě napichujeme na jehlu s cibulí, kostkami slaniny a kabanosu. Doporučuji proužky složit a to kůží ven - drží lépe křehké rybí maso; pro lepší napíchnutí na dřevěnou špejli - předem špičkou nože místa pro vpich naseknout.

Připravíme si směs koření a soli, pepře, papriky, kterou dobře promícháme. Celé špízy obalíme v této směsi, narovnáme vedle sebe na tác a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi 2 hodiny proležet v chladu.

Špízy grilujeme. Za nevhodného počasí je lze péci i v troubě.

Podáváme s chlebem, ale chutnají i s jakoukoliv úpravou brambor nebo s rýží.
user-icon

autor Stáňa


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapří špízy

Zpět na recept