Kapří podkovičky

Vyzkoušejte recept na přípravu odlehčeného vánočního kapra bez strouhanky, který rozhodně nezklame.


3.922x
90 min

Ingredience

3 stroužkyčesnek
2 lžícemáslo
3 větvičkytymián
1 hrnečekhladká mouka
2500 gkapr (lysec)
1 lžícemletá uzená paprika

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kapra očistíme od vnitřností, zbavíme hlavy, ocasu, ploutví a šupin, omyjeme a naporcujeme na podkovy asi 2,5 cm silné. Prolisovaný česnek utřeme se solí a pepřem a lístečky čerstvého tymiánu. Tuto směs promícháme se 2 lžícemi oleje a pak ji důkladně natřeme porce kapra ze všech stran. Rybu necháme v chladu několik hodin odležet. Mouku prosejeme a promícháme se solí a mletou uzenou paprikou. V této směsi obalíme odleželé porce ryby, které zprudka opečeme na malém množství oleje z obou stran dozlatova. Pak kapří podkovičky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, poklademe hoblinkami másla a v předehřáté troubě na 180 °C necháme asi 6 - 8 minut dojít. Záleží na síle a velikosti ryby. Křehké upečené kapří podkovičky rozdělíme na porce a podáváme s plátkem citronu, bramborovým salátem nebo vařeným bramborem. Spolu s bramborovým salátem s vejci a řapíkatým celerem se vydaří výborná netradiční a zdravější štědrovečerní večeře.


Vyzkoušejte i další recepty z kapra


Videonávod, jak zbavit kapra kostí během několika minut


Šéfkuchař Radek Šubrt vás naučí, jak šikovně a jednoduše zbavit kapra většiny kostí a připravit z něj filety. Je potřeba jen velký ostrý nůž a trocha práce. Videonávod krok za krokem.


Videonávod,


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapří podkovičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena