Kapr podle Rožmberků

Tradiční recept rožmberských pánů na přípravu Třeboňského kapra na červeném víně.


4.723x
30 min

Ingredience

10 gsůl
80 gcibule
100 gsádlo
50 gmouka hladká
130 mlčervené víno
100 ganglická slanina
drcený kmín
600 gkapr filet
50 gmed nebo cukr
snítkačerstvé bylinky - šalvěj rozmarýn
200 gchléb na topinky

Postup přípravy

Filety z kapra osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Takto připravenou porci pečeme na rozpáleném sádle kůží navrch, aby se kůže nezkroutila. Po otočení kapřího masa zmírníme oheň a na pánev přidáme hrubě nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou slaninu. Následně přidáme med nebo cukr a zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme, aby omáčka zahoustla. Porce filetů z kapra servirujeme na předem připravené topinky a celé přelejeme obsahem pánve, tedy včetně cibule a slaniny. Takto připravený pokrm je také možno krátce zapéct v troubě. Recept je možno shlédnout na videu z webu Třeboňský kapr.
user-icon

autor pasty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr podle Rožmberků

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena