Kapr podle Rožmberků

Tradiční recept rožmberských pánů na přípravu Třeboňského kapra na červeném víně.


4.723x
30 min

Postup přípravy

Filety z kapra osolíme, okmínujeme a obalíme v hladké mouce. Takto připravenou porci pečeme na rozpáleném sádle kůží navrch, aby se kůže nezkroutila. Po otočení kapřího masa zmírníme oheň a na pánev přidáme hrubě nakrájenou cibuli a na tenké proužky nakrájenou slaninu.

Následně přidáme med nebo cukr a zalijeme červeným vínem. Přidáme čerstvé bylinky a povaříme, aby omáčka zahoustla.

Porce filetů z kapra servirujeme na předem připravené topinky a celé přelejeme obsahem pánve, tedy včetně cibule a slaniny. Takto připravený pokrm je také možno krátce zapéct v troubě.

Recept je možno shlédnout na videu z webu Třeboňský kapr.
user-icon

autor pasty


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr podle Rožmberků

Zpět na recept