sůl | ||
120 g | máslo | |
1 ks | kapr | |
šalvěj | ||
mletý pepř | ||
0.2 l | sladká smetana | |
rybí vývar nebo voda |
Kapra očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme hlavu. Maso rozpůlíme a obě půlky opepříme, osolíme a posypeme rozemnutou šalvějí, vložíme na pekáč na rozehřáté máslo (80g) a na povrch naklademe zbytek másla (40g). Asi 25 až 30 minut pečeme kapra prudce v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, podle potřeby doplněnou rybím vývarem nebo vodou.
Při pečení musíme dávat pozor, aby se maso nepálilo. Hotového kapra přendáme na mísu a přiklopíme, aby nevychladl. Do šťávy z kapra, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na kapra. Podáváme s vařenými brambory.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena