Voňavý kapr. Hodí se i na váš vánoční stůl.
sůl | |
120 g | máslo |
1 ks | kapr |
šalvěj | |
mletý pepř | |
0.2 l | sladká smetana |
rybí vývar nebo voda |
Kapra očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme hlavu. Maso rozpůlíme a obě půlky opepříme, osolíme a posypeme rozemnutou šalvějí, vložíme na pekáč na rozehřáté máslo (80g) a na povrch naklademe zbytek másla (40g). Asi 25 až 30 minut pečeme kapra prudce v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, podle potřeby doplněnou rybím vývarem nebo vodou.
Při pečení musíme dávat pozor, aby se maso nepálilo. Hotového kapra přendáme na mísu a přiklopíme, aby nevychladl. Do šťávy z kapra, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na kapra. Podáváme s vařenými brambory.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena