Kapr na šalvěji

Voňavý kapr. Hodí se i na váš vánoční stůl.


3.0374x
60 min

Postup přípravy

Kapra očistíme od šupin, vykucháme a odstraníme hlavu. Maso rozpůlíme a obě půlky opepříme, osolíme a posypeme rozemnutou šalvějí, vložíme na pekáč na rozehřáté máslo (80g) a na povrch naklademe zbytek másla (40g). Asi 25 až 30 minut pečeme kapra prudce v troubě za občasného přelévání vypečenou šťávou, podle potřeby doplněnou rybím vývarem nebo vodou.


Při pečení musíme dávat pozor, aby se maso nepálilo. Hotového kapra přendáme na mísu a přiklopíme, aby nevychladl. Do šťávy z kapra, přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na kapra. Podáváme s vařenými brambory.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na šalvěji

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty