Kapr na rozmarýnu

Recept na jednoduchou přípravu kapra s rozmarýnovou a česnekovou příchutí.


4.362x
35 min

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova.

Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra.

Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.

Jak kapra zbavit kostí? Poradíme Vám!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na rozmarýnu

Zpět na recept