Kapr na rozmarýnu

Recept na jednoduchou přípravu kapra s rozmarýnovou a česnekovou příchutí.


4.362x
35 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
3 lžícemáslo
1 kscibule
600 gkapr
1 lžícehladká mouka
1 lžícečerstvý rozmarýn

podle chuti

sůl
citron
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet.

V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova.

Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra.

Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.

Jak kapra zbavit kostí? Poradíme Vám!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kapr na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.