Kapr na rozmarýnu

Recept na jednoduchou přípravu kapra s rozmarýnovou a česnekovou příchutí.


4.362x
35 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
3 lžícemáslo
1 kscibule
600 gkapr
1 lžícehladká mouka
1 lžícečerstvý rozmarýn

podle chuti

sůl
citron
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar

Postup přípravy

Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Rozmarýn jemně usekáme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno. Porce kapra očistíme, omyjeme a osušíme. Potřeme je česnekem a zakápneme čerstvě vymačkanou citronovou šťávou. Kapra necháme 2 hodiny v chladu odležet. V hluboké pánvi rozpustíme máslo, na kterém kapra opražíme dozlatova. Měkké porce vyjmeme a na výpeku orestujeme cibuli. Cibuli zasypeme moukou, necháme vzkypět a vmícháme mletou papriku, pepř a sůl a rozmarýn. Podlijeme vývarem a vaříme asi 15 minut. Omáčku podle potřeby dochutíme a vložíme do ní porce kapra. Vhodnou přílohou ke kaprovi na rozmarýnu jsou americké a vařené brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kapr na rozmarýnu

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena