Kančí maso s chuťově neobvyklou omáčkou. Recept na přípravu kančího masa s hořkou čokoládou.
Hodnocení
4.7
/ 5 (3x)
Doba přípravy
120 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Jalovec
Bobkový list
Malinový ocet
Třtinový cukr
Ostatní
Cibule1 ks
Rozinky
Mrkev1 ks
Červené víno2 dl
Hořká čokoláda
Kakaový prášek
Piniové ořechy
Řapíkatý celer
Kančí maso
Podle potřeby
Olivový olej
Příloha
Bílý chléb
Postup přípravy
Kančí si naložíme den předem: nakrájíme maso, mrkev, cibuli a řapíkatý celer. Přidáme pár kuliček jalovce, bobkový list, pokapeme malinovým octem a zalijeme červeným vínem. Všechno promícháme v pekáčku, přikryjeme fólií a dáme uležet do lednice.
Druhý den pekáček vyndáme a celou směs přecedíme do druhé nádoby. Dáme stranou maso a osolíme ho.
V kastrůlku necháme rozehřát olivový olej a maso zprudka opečeme.
Pak ho vyndáme do misky a orestujeme zeleninu, kterou zalijeme přecezenou marinádou. Nakonec vrátíme do hrnce zpátky maso. P
romícháme, zakryjeme pokličkou, přivedeme k varu, pak var stáhneme na minimum a necháme dusit do měkka asi 1 - 1,5 hodiny.
V druhé pánvičce ohřejeme cca 1 dcl malinového octa, přisypeme třtinový cukr a necháme ho rozpustit. Přidáme pár rozinek a zaprášíme kakaovým práškem.
Tuto směs přidáme k masu a přisypeme ještě pár piniových oříšků.
Stáhneme z plotny, přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit.
Jako přílohu nakrájíme bílý chleba, pokapeme ho olivovým olejem a krátce opečeme na pánvičce. Kančí nandáme do hlubokého talíře a podáváme spolu s opečeným chlebem.