Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou

Plátky kančího masa s kapustovou směsí a šípkovou omáčkou. Recept na chutný hlavní chod z kančího masa.


5.01x
120 min

Postup přípravy

Jako první si připravíme omáčku: v kastrůlku necháme rozpustit kousek másla a orestujeme nadrobno nakrájenou mrkev, řapíkatý celer a šalotku. Pak přisypeme cukr, pár kuliček jalovce a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme šípkovou marmeládu a necháme povařit, aby omáčka zhoustla.

Jako přílohu budeme podávat kapustu: nakrájíme ji na nudličky, necháme krátce povařit v osolené vodě a pak přendáme do mísy s ledovou vodou, abychom zastavili var a kapusta tak neztratila krásnou zelenou barvu. Potom přecedíme a necháme okapat.

V dalším hrnci orestujeme plátek slaniny, přidáme kousek másla a nakrájenou zeleninu. Zalijeme smetanou a necháme zhoustnout. Pak přidáme spařenou kapustu, osolíme, opepříme a promícháme.

Kančí maso osolíme a opepříme a ze všech stran orestujeme na olivovém oleji. Pak necháme dopéct v troubě na 180 °C.

Šťávu z pánve, na které jsme restovali maso, zalijeme šípkovou omáčkou, aby se chutě spojily. Asi po 10 minutách vyndáme maso z trouby, přikryjeme alobalem a necháme chvíli odležet. Šťávu z pekáčku přidáme k omáčce a pak ji přecedíme.

Kančí hřbet nakrájíme na plátky a spolu s kapustou a omáčkou nandáme na talíř.

Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kančí hřbet se šípkovou omáčkou a kapustou

Zpět na recept