Kakaové těsto na cukroví

Recept na kakaové těsto, se kterým se výborně pracuje.


4.318x
30 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky, bílky na recept nebudeme potřebovat.

Na vál vsypeme odměřenou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, solamyl, kakao, mletou skořici, čerstvě namletý hřebíček a 2 žloutky. Zpracujeme v hladké kakaové těsto, které necháme odležet v lednici přes noc.

Těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 4 mm silný, vykrajujeme libovolné tvary a pečeme v troubě vyhřáté na 170 - 175 °C. S těstem na kakaové cukroví se skvěle pracuje, nelepí se, neláme a chuťově je moc dobré.

Cukroví z kakaového těsta slepujeme marmeládou, máslovým krémem nebo čokoládovou pomazánkou a zdobíme podle vlastní fantazie. Cukroví potřebuje asi 10 dní odležet, aby změklo, proto si jej připravujeme předem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaové těsto na cukroví

Zpět na recept