Kakaové cukroví plněné krémem

Cukroví z kakaového těsta plněné kakaovým krémem.


4.848x
45 min
6×

Postup přípravy

Na vále smícháme mouku, cukr a kakao. Uděláme důlek, rozklepneme do něj vejce a přidáme na menší kousky nakrájené povolené máslo. Opláchneme pomeranč, kůru z něj ostrouháme na jemném struhadle a přidáme do těsta.

Všechny suroviny na vále rukama rychle zpracujeme. Z kakaového těsta uděláme hroudu, zabalíme do fólie a uložíme na půl hodiny do chladničky.

Vychlazené těsto rozválíme na pomoučněném válu na placku o tloušťce asi 3 mm a formičkami vykrajujeme různé tvary, vždy jeden s otvorem. Vypíchnuté tvary klademe na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 5 - 10 minut.

Máslo vyšleháme s cukrem, kakaem a salkem do hladkého krému. Kakaovým krémem slepujeme cukroví, vždy jedno plné a jedno s otvorem. Kakaové cukroví plněné krémem skladujeme v chladu.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaové cukroví plněné krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty