Kakaová kolečka

Kakaový korpus, ze kterého formičkou vykrájíme dortíčky.


4.86x
60 min
1×

Ingredience

3 ksvejce
50 mlrum
2 lžícekakao
1 balíčekprášek do pečiva
200 gcukr krupice
400 gpolohrubá mouka
200 gmáslo nebo rostlinný tuk
1 sklenicekompotované ovoce

podle potřeby

tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypání

na ozdobu

1 kelímeksmetana ke šlehání
kompotované ovoce

Postup přípravy

Broskový (meruňkový, ananasový) kompot scedíme. Několik kousků si necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme na kostičky. Šťávu doplníme vodou do obsahu 250 ml, přidáme rozměklé máslo, cukr i kakao a za stálého míchání směs vaříme asi 5 minut. Pak odstavíme, odlijeme 200 ml, které ochutíme rumem a použijeme jako polevu. Do zbylé teplé kakaové směsi vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozšlehané vejce. Těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný (nebo pečící papír) plech. Těsto poklademe kostičkami broskví a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 175 °C. Upečený horký korpus polijeme kakaovou polevou a necháme zatuhnout. Ze studeného piškotu vykrajujeme kakaová kolečka, která ozdobíme dobře vyšlehanou smetanou a měsíčkem broskve. Zbylé okraje můžeme použít k přípravě kuliček.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kakaová kolečka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena