Kakaová kolečka

Kakaový korpus, ze kterého formičkou vykrájíme dortíčky.


4.86x
60 min
1×

Postup přípravy

Broskový (meruňkový, ananasový) kompot scedíme. Několik kousků si necháme na ozdobu a zbytek nakrájíme na kostičky. Šťávu doplníme vodou do obsahu 250 ml, přidáme rozměklé máslo, cukr i kakao a za stálého míchání směs vaříme asi 5 minut. Pak odstavíme, odlijeme 200 ml, které ochutíme rumem a použijeme jako polevu.

Do zbylé teplé kakaové směsi vsypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a rozšlehané vejce. Těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný (nebo pečící papír) plech.

Těsto poklademe kostičkami broskví a pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut na 175 °C. Upečený horký korpus polijeme kakaovou polevou a necháme zatuhnout.

Ze studeného piškotu vykrajujeme kakaová kolečka, která ozdobíme dobře vyšlehanou smetanou a měsíčkem broskve.

Zbylé okraje můžeme použít k přípravě kuliček.
user-icon

autor .Renča.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kakaová kolečka

Zpět na recept