Vaření.czReceptyKachní játra s pepřovou omáčkou

Kachní játra s pepřovou omáčkou

Recept na restovaná minutková játra se smetanovou omáčkou a zeleným pepřem.


4.113x
25 min

Ingredience

0.5 lžičkyplnotučná hořčice
150 mlsmetana ke šlehání
500 gkachní játra
4 lžícenakládaný zelený pepř

podle potřeby

olej
hladká mouka

podle chuti

sůl
čerstvě drcený černý pepř

Postup přípravy

Játra očistíme, nakrájíme na stejnoměrné kousky a silně ze všech stran posypeme čerstvě drceným pepřem a poté kousky obalíme v hladké mouce. Zelený nakládaný pepř necháme okapat a ve smetaně rozkvedláme plnotučnou hořčici. Na malém množství oleje zprudka orestujeme játra ze všech stran dozlatova. Poté je přendáme do mísy, osolíme, zakryjeme alobalem a necháme asi 5 - 8 minut odležet. Játra mají být křehká a na řezu růžová. Mezitím k výpeku přidáme máslo, okapaný zelený pepř a vše podlijeme ochucenou smetanou. Omáčku ochutíme solí a krátce povaříme do zhoustnutí. Kachní játra rozdělíme na porce, přelijeme pepřovou omáčkou a podáváme s opečeným bramborem a zeleninovým salátem.

Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.

Svatomartinský

 

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Kachní játra s pepřovou omáčkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena