Johančina mrkvová polévka

Chuťově velmi zajímavá, dobrá a zdravá polévka podle receptu jedné mé velmi dobré kamarádky.


3.0125x
20 min

Ingredience

3 lžícemáslo
celer
1.5 lvoda
1 dlvoda
3 ksmrkev
1 kspetržel
3 lžícekrupice

podle chuti

1 stroužekčesnek
sůl
drcený kmín
mletý černý pepř
1 kostkazeleninový bujon

na ozdobu

2 lžícesekané bylinky

Postup přípravy

Mrkev, petržel i celer očistíme a jemně vše nastrouháme. Množství celeru by mělo být stejné jako množství petržele. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Máslo rozpustíme a nastrouhanou zeleninu, kterou posypeme drceným kmínem na něm smažíme tak dlouho, dokud mrkev nepustí do másla červenou barvu. Poté přilijeme vodu, přidáme bujon a vaříme doměkka.

V polovině šálku studené vody rozmícháme krupici a tu přilijeme do téměř hotové polévky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Johančinu mrkvovou polévku podáváme sypanou čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Johančina mrkvová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena