Johančina mrkvová polévka

Chuťově velmi zajímavá, dobrá a zdravá polévka podle receptu jedné mé velmi dobré kamarádky.


3.0125x
20 min

Postup přípravy

Mrkev, petržel i celer očistíme a jemně vše nastrouháme. Množství celeru by mělo být stejné jako množství petržele. Česnek oloupeme a prolisujeme.

Máslo rozpustíme a nastrouhanou zeleninu, kterou posypeme drceným kmínem na něm smažíme tak dlouho, dokud mrkev nepustí do másla červenou barvu. Poté přilijeme vodu, přidáme bujon a vaříme doměkka.

V polovině šálku studené vody rozmícháme krupici a tu přilijeme do téměř hotové polévky. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

Johančinu mrkvovou polévku podáváme sypanou čerstvými bylinkami.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Johančina mrkvová polévka

Zpět na recept