Lehké a křehké palačinky. Recept vhodný i pro diabetiky.
Hodnocení
4.2
/ 5 (29x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1 špetka
sůl
2 ks
vejce
5 dl
mléko
10 dkg
hladká mouka
15 dkg
polohrubá mouka
1 kelímek
bílý jogurt
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Z vajec, mléka, velkého jogurtu, mouky a špetky soli vyšleháme hladké těsto, které necháme 30 minut odpočinout.
Tenké a menší palačinky smažíme na rozpálené pánvičce. Jsou příliš křehké, ale lahodné.
Jogurtové palačinky potíráme marmeládou, diabetici diaprodukty nebo nutelou. Palačinky na talířcích zdobíme podle libosti šlehačkou, jogurtem nebo zakysanou smetanou.