Recept na vydatnější snídani nebo jako dezert po lehkém obědu. Lívance jsou bez kynutí a recept je pro 2 osoby.
Hodnocení
3.2
/ 5 (168x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
1x
Ingredience
olej na smažení
těsto
1 špetka
sůl
1 lžička
kypřicí prášek do pečiva
1 hrnek
hladká mouka
1 kelímek
bílý jogurt
na ozdobu
20 g
čokoláda
1 větvička
máta
džem
Postup přípravy
Mouku smícháme s práškem do pečiva, špetkou soli a vše prosejeme. Mouku smícháme v jogurtem a vypracujeme hustší těstíčko.
Rozehřejeme lívanečník, lehce jej pokapeme olejem a smažíme malé lívance. Pečeme je z obou stran dozlatova.
Hotové lívance mažeme džemem a můžeme je lehce pocukrovat. Slavnostnější variantou je džem s trochou vody převařit, zahustit špetkou solamylu a lívance omáčkou přelít. Zdobíme šlehačkou, strouhanou čokoládou a snítkou čerstvé máty.