Vaření.czReceptyJihočeské vylepšené zelňáky

Jihočeské vylepšené zelňáky

Slaný zákusek vhodný k pivu i vínu.


4.214x
60 min

Ingredience

2 ksvejce
1 kghladká mouka
300 gvepřové sádlo
1.5 kgkysané zelí
250 gvepřové škvarky

podle chuti

sůl
vegeta
200 gsýr
celý kmín

Postup přípravy

Do mísy dáme mouku. Přidáme vymačkané zelí, které je možno i přesekat na drobno. Sýr nastrouháme. Sádlo rozehřejeme. Do mouky k zelí přidáme vejce, nasekané škvarky a podle chuti sůl a vegetu. Přidáme kmín, sýr a nakonec zalijeme vlažným sádlem. Vše smícháme ve vláčné těsto, které necháme v ledničce asi 1 hodinu odpočinout. Pak vyválíme plát silný asi půl cm, nakrájíme na čtverce a klademe je na pečicí plech. Jihočeské vylepšené zelňáky pečeme při teplotě 150 °C dozlatova. Pak je přendáme a necháme vychladnout. Jihočeské vylepšené zelňáky jíme, jak je máme rádi.
user-icon

autor konak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočeské vylepšené zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena