Vaření.czReceptyJihočeské vegetariánské zelňáky

Jihočeské vegetariánské zelňáky

Nejjednodušší, nejlacinější a dietní jídlo.


4.718x
30 min
1×

Ingredience

0.8 balíčkuHera
30 dkgpolohrubá mouka
1 balíčekkysané zelí

podle chuti

sůl
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy

Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu, dále ho můžeme ještě více pokrájet na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme. Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3 - 5 mm silné placky. Vegetariánské zelňáky pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině. Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejlépe odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité.
user-icon

autor sto

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jihočeské vegetariánské zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena