Jihočeské vegetariánské zelňáky

Nejjednodušší, nejlacinější a dietní jídlo.


4.718x
30 min
1×

Postup přípravy

Z kysaného zelí dobře vymačkáme šťávu, dále ho můžeme ještě více pokrájet na drobno. Smícháme s ostatními surovinami a vzniklé těsto dobře prohněteme.

Na pomoučněném válu postupně vyválíme asi 3 - 5 mm silné placky. Vegetariánské zelňáky pečeme nasucho z obou stran na sporáku - nejlépe na přírodní litině.

Jihočeské vegetariánské zelňáky chutnají nejlépe odležené a to alespoň 8 hodin. Proto je připravujeme nejlépe večer a druhý den jsou znamenité.
user-icon

autor sto


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jihočeské vegetariánské zelňáky

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká