Recept na jemný krémový salát s rajčaty, čerstvým sýrem a vejci, který servírujeme jako chuťovku nebo lehkou svačinu.
2 ks | vejce L |
350 g | nakrájená rajčata |
120 g | čerstvý přírodní smetanový sýr |
80 ml | majonéza |
1 ks | jarní cibulka s natí |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý červý pepř |
Vejce uvařená natvrdo nakrájíme na kostičky a očištěná rajčata nakrájíme na menší kousky. Bílou část jarní cibulky nasekáme najemno a nať nakrájíme na drobná kolečka, která použijeme na ozdobu.
V míse prošleháme čerstvý sýr s majonézou dohladka. Následně přidáme cibulku, rajčata a nakonec uvařená vejce. Směs osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Takto přpravený salát necháme v chladu alespoň 20 minut odležet.
Jemný krémový rajčatový salát rozdělíme na porce, ozdobíme natí cibulky a podáváme s opečenými toasty.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena