Jemný bramborový knedlík

Osvědčený recept na velmi dobré bramborové knedlíky, které se hodí například k dušenému špenátu a uzenému masu.


3.316x
30 min

Postup přípravy

Brambory (500 g) uvaříme den předem ve slupce. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Syrové brambory (400 g) oloupeme a nastrouháme také na jemno. Nastrouhané brambory spojíme v míse s jedním vejcem, 2 lžícemi oleje, 3 lžičkami soli, přibližně 350 g hrubé mouky a vše spojíme v těsto. Mouku přidáváme podle toho, jak těsto lepí. Z hotového těsta tvoříme kuličky asi 5 cm velké a vaříme je v osolené vodě přibližně 8 -10 minut podle velikosti. Po vytažení každý knedlík propícháme párátkem, aby se nám knedlíky nesrazily. Jemné bramborové knedlíky podáváme například s dušeným špenátem a uzeným masem.

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Knedlíky

user-icon

autor Moravanda

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemný bramborový knedlík

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena