těsto | ||
---|---|---|
1 lžíce | cukr | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
0.3 l | mléko | |
120 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
1 ks | žloutek | |
2 lžíce | mléko | |
1 hrst | rozinky | |
1 špetka | vanilka | |
250 g | tvaroh | |
2 lžíce | cukr moučka | |
na ozdobu | ||
šlehačka | ||
Granko | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení |
Z bílků ušleháme sníh. Žloutky ušleháme s mlékem, solí, moukou a pak lehce vmícháme do těsta sníh. Palačinky smažíme po obou stranách na oleji. Náplň umícháme z tvarohu, 2 lžic mléka, žloutku, cukru, vanilky, rozinek a palačinky naplníme. Jemné palačinky s tvarohem servírujeme teplé na talíře, ozdobíme šlehačkou, posypeme grankem a podáváme.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani, než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:Moravanda
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena