Jemné masové placičky

Zbylo vám vařené vepřové a uzené maso. Připravíme si z něj smažené masové placičky, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


4.634x
45 min

Postup přípravy

Obě uvařená masa umeleme na strojku.

V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout.

Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova.

Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné masové placičky

Zpět na recept