Zbylo vám vařené vepřové a uzené maso. Připravíme si z něj smažené masové placičky, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.
1 ks | vejce |
30 g | máslo |
150 ml | mléko |
2 lžíce | hladká mouka |
150 g | maso uzené vařené |
200 g | vařené vepřové maso |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
nastrouhaná houska | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř |
Obě uvařená masa umeleme na strojku. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout. Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova. Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!
Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena