Jemné masové placičky

Zbylo vám vařené vepřové a uzené maso. Připravíme si z něj smažené masové placičky, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


4.634x
45 min

Ingredience

1 ksvejce
30 gmáslo
150 mlmléko
2 lžícehladká mouka
150 gvařené uzené maso
200 gvařené vepřové maso

podle potřeby

olej
strouhaná houska

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Obě uvařená masa umeleme na strojku. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout. Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova. Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!

Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?

Milujete

Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.

Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné masové placičky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena