Jemné masové placičky

Zbylo vám vařené vepřové a uzené maso. Připravíme si z něj smažené masové placičky, které podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


4.634x
45 min

Postup přípravy

Obě uvařená masa umeleme na strojku. V hlubší pánvi rozpustíme máslo, na kterém umleté maso osmahneme. Potom do něj vmícháme mouku, přilijeme mléko a mícháme až do zhoustnutí směsi, kterou necháme vychladnout. Masovou směs podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme vejce. Podle potřeby ji zahustíme trochou strouhané housky. Mokrýma rukama tvoříme placičky, které ještě obalujeme ve strouhance a smažíme na oleji dorůžova. Jemné masové placičky podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.


Milujete karbanátky? Zkuste recepty, které vás posadí na židli!


Karbanátky jsou klasikou české kuchyně. Kromě masových karbanátků jsou stále oblíbenější i ty zeleninové - z cukety, květáku, brokolice, řepy i dýně. Ale jak je připravit, aby byly opravdu šťavnaté? A existuje i jiný druh přípravy než smažení?


Milujete


Recept na smažené karbanátky krok za krokem


Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.


Recept


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné masové placičky

Zpět na recept