2 ks | vejce | |
3 lžíce | máslo | |
200 ml | mléko | |
150 g | polohrubá mouka | |
1 lžíce | čerstvá petrželka | |
3-4 lžíce | dětská krupička | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl |
Připravíme si těsto. Mléko osolíme a spolu s máslem přivedeme k varu. Potom za stálého míchání přidáme mouku a mícháme tak dlouho, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce a vařečku. Těsto přendáme do mísy a necháme vychladnout. Do vychladlého těsta zapracujeme syrová vejce, nasekanou petrželku a podle potřeby i dětskou krupičku. Ze středně tuhého a hladkého těsta pak tvarujeme kuličky o průměru asi 1 cm, které zvolna vaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Hotové knedlíčky propláchneme studenou vodou, vložíme do vývaru a dále již nevaříme. Jemné máslové knedlíčky výborně chutnají v kuřecím vývaru se zeleninou, ale i v krémové pórkové či jiné polévce.
Recept na domácí zeleninový vývar krok za krokem
Pravý domácí zeleninový vývar je ideálním základem pro přípravu řady pokrmů. Vyplatí se uvařit hned větší množství a po porcích zamrazit. Připravíme si ho krok za krokem.
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena