Jemné lasagne s lososem

Oblíbené lasagne plněné lososem. Těsto na lasagne si můžeme připravit i doma, případně koupit hotové.


5.012x
60 min

Ingredience

0.5 kscibule
300 glosos

omáčka

sůl
100 gmáslo
1 lmléko
100 ghladká mouka
muškátový oříšek

podle chuti

sůl
strouhaný parmazán

podle potřeby

máslo

těsto

3 ksvejce (L)
300 gmouka 00

Postup přípravy

Připravíme si těsto na lasagne. Mouku sypeme "na fontánu" na vál, doprostřed rozklepneme vejce. Vejce ve středu pomalu rozkvedláme vidličkou a pomalu přimícháváme mouku. Lasagne můžeme osolit, já osobně je osolím až u vaření. Těsto zpracujeme opravdu důkladně, musí být hladké, ale ne tvrdé. Z těsta vytvoříme kouli a necháme 15 minut odpočinout. Z těsta na lasagne nejlépe strojkem vytvoříme plátky velké z každé strany 10 cm a pokládáme je na čisté plátno či utěrku. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme lososa nakrájeného na kostičky. Restujeme asi 10 minut. Bešamel si připravíme z másla, horkého mléka a nastrouhaného muškátového oříšku. Do bešamelové omáčky přidáme orestovaného lososa a promícháme. Lasagne vaříme ve vroucí osolené vodě minutku, poté propláchneme studenou vodou. Připravíme si pekáček, který vymažeme máslem. Na dno položíme plátky lasagní, pokryjeme bešamelem s lososem a opět přikryjeme lasagnemi. Pokračujeme do vyčerpání surovin. Poslední lasagne pokryjeme bešamelem s lososem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Jemné lasagne s lososem pečeme v předehřáté troubě na 200 °C dozlatova. Podáváme jako hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemné lasagne s lososem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena