Vaření.czReceptyJemná špenátová polévka

Jemná špenátová polévka

Špenátovou polévku můžeme připravit mnoha způsoby. Nejvíce vitamínů ale bude mít připravená z čerstvého špenátu.


4.235x
60 min
3×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
80 gmáslo
500 mlmléko
1 kscibule
250 mlsmetana
300 gčerstvý listový špenát
50 gmáslo na jíšku
2-3 lžícehladká mouka na jíšku

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

na ozdobu

petrželová nať

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme jíšku: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a smažíme, než mouka zrůžoví. Jíšku necháme vychladnout Listy špenátu důkladně propereme, okrájíme zbytky kořínků a ostrým nožem nebo sekáčkem nasekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme, 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky utřeme se solí. Cibuli nakrájíme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky. Na másle zpěníme plátky česneku a nakrájenou cibuli, cibuli necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný špenát, přilijeme asi 2 hrnky vody a vaříme, dokud špenát úplně nezměkne. V mléce rozkvedláme žloutky a společně se smetanou přilijeme ke špenátu. Můžeme naředit podle potřeby i vodou. Přidáme česnek utřený se solí a nakonec do polévky zamícháme vychladlou jíšku. Polévku necháme krátce povařit. Během varu mícháme, dokud polévka po přidání jíšky nezhoustne. Špenátovou jemnou polévku můžeme ochutit pepřem a posypat jemně nasekanou petrželovou natí.
user-icon

autor Dana

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jemná špenátová polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena