Jemná špenátová polévka

Špenátovou polévku můžeme připravit mnoha způsoby. Nejvíce vitamínů ale bude mít připravená z čerstvého špenátu.


4.235x
60 min
3×

Postup přípravy

Z másla a mouky si připravíme jíšku: Máslo rozpustíme na pánvi, přidáme hladkou mouku a smažíme, než mouka zrůžoví. Jíšku necháme vychladnout

Listy špenátu důkladně propereme, okrájíme zbytky kořínků a ostrým nožem nebo sekáčkem nasekáme nadrobno.

Cibuli a česnek oloupeme, 2 stroužky česneku nakrájíme na plátky, 2 stroužky utřeme se solí. Cibuli nakrájíme najemno. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky.

Na másle zpěníme plátky česneku a nakrájenou cibuli, cibuli necháme zesklovatět. Přidáme nasekaný špenát, přilijeme asi 2 hrnky vody a vaříme, dokud špenát úplně nezměkne.

V mléce rozkvedláme žloutky a společně se smetanou přilijeme ke špenátu. Můžeme naředit podle potřeby i vodou. Přidáme česnek utřený se solí a nakonec do polévky zamícháme vychladlou jíšku. Polévku necháme krátce povařit. Během varu mícháme, dokud polévka po přidání jíšky nezhoustne.

Špenátovou jemnou polévku můžeme ochutit pepřem a posypat jemně nasekanou petrželovou natí.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná špenátová polévka

Zpět na recept