Jemná rybí polévka s pangasem

Lehká a jemná rybí polévka z pangase s hráškem je vhodná pro teplé letní dny.


4.847x
25 min
4×

Ingredience

400 mlvývar
2 lžícemáslo
2 lžícehladká mouka
5 ksjarní cibulka
100 gmražený hrášek
300 gmražený pangas

podle chuti

sůl
30-50 mlsmetana
citronová šťáva
mletý černý pepř
citronový tymián

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Rybu omyjeme, osolíme a zakapeme citronem. Polorozmraženou rybu nakrájíme na větší stejnoměrné kousky. Hlavičky jarních cibulek očistíme a drobně usekáme.

Cibulku zpěníme na másle, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem a vaříme asi 10 minut. Potom přidáme kousky ryby a několik lístečků citronového tymiánu a hrášek.

Jakmile ryba změkne, polévku dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme smetanu a polévku opět zahřejeme.

Jemnou letní polévku s bílým rybí masem na talíři posypeme petrželkou a podáváme s toastem nebo čerstvým bílým pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná rybí polévka s pangasem

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.