Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem

Recept na zapečené filety z pangase s bramborem, baby špenátem a parmazánem.


5.012x
90 min
1×

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
400 gbrambory
1 kscibule
4 lžícesmetana
50 gparmazán
250 gbaby špenát
600 gmražené filety z pangase

podle potřeby

olej
máslo
1 lžičkacitronová šťáva

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce a vychladlé oloupeme a nakrájíme do mísy na kousky nebo plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme na jemno a necháme na lžíci oleje a másla zesklovatět. Pak přidáme očištěný a pokrájený baby špenát, který necháme krátce zavadnout, poté jej promícháme s bramborem. Vejce rozšleháme se smetanou, vmícháme parmazán a směs podle chuti osolíme a opepříme.

Zapékací mísu vymažeme máslem. Mražené filety pangase namočíme do studené, osolené a citronovou šťávou okyselené vody. Jakmile ryba povolí, tak ji osušíme, zprudka opečeme z obou stran na oleji a odložíme stranou.

Dno zapékací mísy poklademe vrstvou směsi brambor se špenátem, na kterou rozložíme polovinu připravených filetů. Opět přidáme špenátové brambory a na vrch zbývající filety. Zapékací mísu vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a po 10 - 15 minutách pečení vše přelijeme vejci se smetanou a sýrem. Dopečeme dozlatova.

Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem rozdělíme na porce a podáváme s oblíbeným rajčatovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rybí filety zapečené s bramborem a špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.