Čokoládu nalámeme na kousky a s 50 g másla rozpustíme v mikrovlnce. Kostku změklého másla, cukr, skořicový cukr a salko ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Potom do krému postupně jedno po druhém přidáváme vejce. Přimícháme rozpuštěnou čokoládu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těstem naplníme olejem vymazanou a hrubou moukou vysypanou bábovkovou formu a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut na 180 °C. Upečenou bábovku necháme chvilku vychladnout ve formě a pak ji opatrně vyklopíme. Jemnou čokoládovou bábovku polijeme rozehřátou čokoládou a před podáváním necháme zcela vychladnout.
Nejvoňavější bábovka? Tahle s citronovou polevou a levandulí vás dostane!
Recept na vynikající levandulovou bábovku s citronovou polevou krok za krokem, kterou rozhodně musíte vyzkoušet! Provoní celou domácnost.

6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.

Autor:Renata Hřebíčková



Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena