Jemná chřestová polévka se sýrem

Snadný recept na chutnou chřestovou polévku se sýrem, zahuštěnou bramborami, kterou zvládnou i začínající kuchtíci.


4.562x
60 min
12×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a celé uvaříme v menším množství osolené vody doměkka. Oloupaný chřest nakrájíme na kousky asi 3 - 4 cm dlouhé. Pažitku jemně usekáme a sýr nastrouháme.

Uvařené brambory vyjmeme z vody, necháme vychladnout a nastrouháme. Žloutky utřeme s máslem dohladka. Ve vývaru z brambor uvaříme nakrájený chřest doměkka. Pak přidáme nastrouhané brambory, utřené máslo se žloutky a strouhaný sýr. Polévku krátce povaříme, dochutíme solí, muškátovým oříškem, pepřem a zjemníme smetanou. Vše prohřejeme, zasypeme pažitkou, ale již nevaříme.

Jemnou chřestovou polévku se sýrem můžeme podávat jako předkrm nebo samostatný chod s opečenými toasty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná chřestová polévka se sýrem

Zpět na recept