Jemná bramborová bábovka

Vyzkoušejte na půdě nalezený recept starý 72 let. Doufám, že vám bude chutnat!


5.04x
60 min

Ingredience

podle chuti

1 špetkasůl
1 špetkacitronová příchuť

těsto

1 ksvejce
250 gbrambory
1-2 dlmléko
100 grozinky
175 gcukr moučka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
250 gpšeničná polohrubá mouka
1 balíčekvanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

tuk na vymazání
kokos na vysypání

Postup přípravy

Brambory uvaříme ve slupce den předem, necháme je vychladnout, oloupeme a prolisujeme přes síto. Těsto je hladší a jemnější, prolisujeme-li brambory přes síto dvakrát. Já ale nelisuji, strouhám brambory na jemném struhadle. Smícháme vejce, cukr moučka, citronovou příchuť a v troše mléka rozmíchaný pudinkový prášek. Cukr není uveden jaký, já dávám cukr moučka. Postupně přimícháme prolisované brambory a prášek do pečiva smíchaný s prosátou moukou. Mouka také není uvedena jaká, já dávám polohrubou, může být i hrubá. Mouku s práškem do pečiva střídavě přimícháváme s mlékem. Množství mléka je po letech nečitelné, ale já dávám asi 1 - 2 dl. Použijeme jen tolik mléka, aby šlo těsto těžce od lžíce. Nakonec přidáme do těsta omyté rozinky nebo kandované ovoce. Těsto dáme do tukem dobře vymaštěné a strouhanou houskou vysypané bábovkové formy. Doba pečení je v receptu uvedena hodinu při slabém středním žáru. Já peču bábovku při 160 °C. Po upečení necháme bábovku trochu vychladnout a vyklopíme ji z formy. Jemnou bramborovou bábovku po vychladnutí nakrájíme a podáváme jako výborný moučník.
user-icon

autor nickgilder


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jemná bramborová bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena