Jehněčí v hrnci

Recept na makedonské jehňátko se zelím a rajčaty. Jednoduché a z jednoho hrnce.


2.91218x
90 min

Postup přípravy

Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na koskty. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou oleje. Do směsi rozmícháme kousky jehněčího. Cibuli oloupeme anasekáme nadrobno. Ze zelí odstraníme vrchní listy a košťál a nakrájíme jej na nudličky. Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kostičky. V kastrolu rozpálíme olej. Vsypeme do něj kousky jehněčího a zprudka maso ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme cibuli, kmín a směs opepříme a lehce osolíme. Maso podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka. Když je maso poloměkké, přidáme do hrnce mrkev a brambory. Necháme asi 10 minut dusit a pak přidáme zelí a rajský protlak. Dusíme za občasného podlévání. Nemícháme, jenom hrnec pootáčíme. Nakonec vše ochutíme bazalkou. Když je jehněčí a brambory měkké, můžeme servírovat. Jehněčí v zeleninovém hrnci podáváme s pečivem.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Jehněčí v hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena