Jehněčí v hrnci

Recept na makedonské jehňátko se zelím a rajčaty. Jednoduché a z jednoho hrnce.


2.91218x
90 min

Ingredience

750 gbrambory
3 kscibule
200 gmrkev
4 lžícerajčatový protlak
500 gbílé zelí
750 gjehněčí kýta
drcený kmín
5 lžicolivový olej na smažení
mletý barevný pepř

marináda

5 stroužkůčesnek
5 lžicolivový olej

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na koskty. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí a trochou oleje. Do směsi rozmícháme kousky jehněčího.

Cibuli oloupeme anasekáme nadrobno. Ze zelí odstraníme vrchní listy a košťál a nakrájíme jej na nudličky. Mrkev a brambory oloupeme. Mrkev nakrájíme na kolečka, brambory na větší kostičky.

V kastrolu rozpálíme olej. Vsypeme do něj kousky jehněčího a zprudka maso ze všech stran orestujeme, aby se zatáhlo. Přidáme cibuli, kmín a směs opepříme a lehce osolíme. Maso podlijeme vodou a necháme dusit do poloměkka.

Když je maso poloměkké, přidáme do hrnce mrkev a brambory. Necháme asi 10 minut dusit a pak přidáme zelí a rajský protlak. Dusíme za občasného podlévání. Nemícháme, jenom hrnec pootáčíme. Nakonec vše ochutíme bazalkou.

Když je jehněčí a brambory měkké, můžeme servírovat. Jehněčí v zeleninovém hrnci podáváme s pečivem.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí v hrnci

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Chorvatská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena