Vaření.czReceptyJehněčí špízy s kuskusem

Jehněčí špízy s kuskusem

Kuskus s jehněčími špízy, letní nenáročný oběd ze severní Afriky


4.36x
60 min
1×

Ingredience

100 gslanina
2 kscibule
300 gkuskus
150 gšunka vařená
1 sklenkabílé víno
4 lžíceolivový olej
200 gcherry rajče
400 gjehněčí libové maso

podle potřeby

vývar masový

podle chuti

sůl a pepř

Postup přípravy

Jehněčí nakrájíme na asi 2 cm kostky, které umyjeme a osušíme. Kostky namočíme do česnekového oleje a necháme dvacet minut na straně. Cibuli oloupeme a nakrájíme na 4 díly. Rajčata umyjeme pod tekoucí vodou a osušíme na kuchyňské utěrce. Vezmeme si špejle a napíchneme jehněčí kostku, rajče, cibuli a šunku. Na větší pánvi osmahneme na drobno nakrájenou slaninu, jakmile začne hnědnout vložíme špízy a orestujeme z každé strany. Jakmile se nám špízy zbarvily, podlijeme vínem, které necháme vypařit. Teplotu snížíme, pánvici se špízy přikryjeme a dusíme alespoň 20 minut. Dle potřeby trošku podlijeme vývarem, maso nesmí být suché. Maso musí být měkké. Mezitím si připravíme kuskus dle návodu, nejlépe si ho však připravíme ve vývaru. Hotový kuskus dáme na talíř a na kuskus položíme uvařené jehněčí špízy,opepříme dle naší chuti. Jehněčí špízy s kuskusem podáváme jako teplý hlavní chod.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Jehněčí špízy s kuskusem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Africká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena